Unde putem găsi surse naturale de probiotice?
Ceapa Are o gamă variată de beneficii pentru sanatate. În mod similar cu usturoiul, 10% din total de fibrele cepei vine de la inulină. Ceapa este bogată și in quercetina (din "familia" de flavonoide), care îi oferă proprietăti antioxidante și anti-cancer. Mai mult, ceapa poate asigura beneficii pentru sistemul cardiovascular.
Măslinele în saramură
Conțin cantități mari de probiotice, deoarece saramura constituie mediul ideal de înmulțire a culturilor de bacterii benefice. Prin urmare, mai degrabă decât să le cumperi în oțet sau în ulei, alege varianta în saramură și consumă-le zilnic ca pe o gustare, adaugă-le la salate sau la alte feluri de mâncare.
ChefirulÎnrudit îndeaproape cu iaurtul, această băutură fermentată reprezintă o combinație unică de lapte și granule fermentate. Bogat în bacterii Lactobacillus și Bifidus, kefirul mai conține și mulți antioxidanți.
Iaurtul
Este una dintre cele mai bune și mai accesibile surse de probiotice. Condiția este ca pe eticheta produsului să scrie din „culturi vii" sau faptul că au fost adăugate probiotice precum Lactobacillus sau Acidophilus. E important să verifici ingredientele și, mai degrabă să alegi un iaurt ecologic.
Murăturile Murăturile sunt alimente fermentate, deci conţin probiotice, bacterii bune care ajută la menţinerea tranzitului intestinal.
Suplimente de probiotice
De asemenea, este posibilă administrarea unor suplimente probiotice (sub forma de capsule, pudră sau lichid), pentru echilibrarea florei intestinale în cazul unui stil de viată stresant, fie după tratamentul cu antibiotice sau cu alte medicamente puternice, fie în cazul unui mod de viață nesănătos.