Conform autorului cărții „Alimente care îți pot schimba viața în bine", Anthony William, există mai multe tipuri de alimente care pot preveni, dar și vindeca anumite afecțiuni. În această carte sunt explicate beneficiile de ordin fizic a peste 50 de alimente, dar și cele emoționale și spirituale pe care acestea le conferă. De aceea, este foarte important consumul de alimente cât mai naturale, precum cele pe care le vom numi în rândurile următoare.
Afinele au un conținut important de antioxidanți și fibre ce favorizează capacitatea organismului de a dizolva colesterolul rău, contribuie la diminuarea grăsimii din zona abdomenului și are efecte cardio-protectoare. În plus, ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cognitive, precum capacitatea de a lua decizii, motivarea, înțelegerea generală și funcția de memorare.
Broccoli este o legumă cu multe beneficii de natură preventivă. Acesta întărește sistemul imunitar prin aportul de substanțe nutritive, precum betacarotenul si vitamina C. De asemenea, facilitează digestia, ajută la slăbit pentru că scade pofta de mâncare, însă are și puține calorii. Mai mult decât atât, îmbunătățește vederea, întârzie îmbătrânirea și susține sistemul nervos, datorită potasiului.
Cartoful dulce este un alt aliment cu puteri miraculoase de prevenție și vindecare. Reduce tensiunea arterială, poate avea un rol protectiv împotriva cancerului, ajută la digestie și încurajează fertilitatea. Precum broccoli, conține betacaroten și vitamina C, care ajută la creșterea imunității. În plus, datorită conținutului unui nutrient extrem de important, colina, ajută la îmbunătățirea somnului, creșterea capacității de memorare și reduce inflamația cronică.
Verdețurile precum varza kale, spanacul și pătrunjelul nu trebuie să lipsească din alimentație. Au diverse beneficii, unul dintre ele fiind aportul sporit de antioxidanți, ce ajută la reducerea efectelor inflamatorii din organism. În plus, datorită clorofilei, numită și „sângele verde", ele susțin regenerarea sângelui și ajută la procesul de detoxifiere. Verdețurile nu aduc doar un beneficiu interior, ci și unul fizic: împiedică apariția timpurie a ridurilor, asigurând elasticitatea pielii.
Legumele rădăcinoase, fiind dezvoltate sub pământ, absorb o multitudine de nutrienți din sol. Datorită fibrelor, ele sunt considerate alimente cu indice glicemic scăzut, în ciuda conținutului lor de zahăr. Legumele rădăcinoase conțin, de asemenea, polizaharide, care activează mai multe activități biologice. Acestea includ efecte anticancerigene, anticoagulante, imunostimulatoare și antioxidante.
Trebuie menționat faptul că ayurveda se bazează pe convingerea că nimic nu este potrivit pentru toată lumea, dar totul este potrivit pentru cineva. Cu toate că alimentele sănătoase au multe beneficii de oferit, fiecare persoană reacționează diferit la modalitățile de hrană. Hai să avem o discuție pentru a te ajuta să afli ce este potrivit pentru tine.
Completează formularul
aici sau sună-ne pentru a programa o sesiune!